Dne 12.4.2024 byl zahájen elektronický předzápis, podrobnosti naleznete v záložce Přijímací řízení.

Jídelníček

 

 

 

 

Jídelníček sestavuje hospodářka Martina Hňupová, obědy a svačinky pro Vaše děti připravují paní kuchařky Martina Hňupová, Marcela Pšeničková a Šarlota Müllerová.

Změna jídelníčku vyhrazena.

Informace o alergenech

Povinnost poskytnout rodičům informace o alergenních látkách použitých při výrobě pokrmů platí pro všechny typy stravovacích provozů, tedy i pro naši školní kuchyni. Tato povinnost vychází z Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011. Informační povinnost se vztahuje na 14 skupin látek nebo produktů, které jsou nejčastěji příčinou alergických reakcí. Mezi tyto látky patří:

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l)
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich